"Dags att sluta huka oss"

I ett angeläget uttalande, som är undertecknad av kända kristna evangelikaler i Sverige, sägs bl.a:

Högskoleverket har en tydlig agenda att pressa de olika teologiska utbildningarna att bli allt mindre konfessionella, och låta en tydlig tro bli en otillåten grund för huvudmannaskap, studentrekrytering och lärarrekrytering.
—-

Det är dags att sluta huka oss för den statliga styrningen och göra upp med en liberalteologisk inriktning som allvarligt har urholkat både prästers och pastorers trosliv och församlingarnas andliga liv.

Stefan Swärd, ordförande i Claphaminstitutet Anders Sjöberg, avgående missionsföreståndare i EFS Dan Salomonsson, pastor i Pingstkyrkan, Uppsala Ulf Ekman, pastor och grundare av Livets ord, Uppsala Stefan Gustavsson, generalsekreterare i Svenska Evangeliska Alliansen Samtliga är styrelseledamöter i Claphaminstitutet

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=172481

Jag tycker att frågeställningarna är angelägna också på denna sida om “pölen”. Det är dags att kräva mera och inte göra den teologiska disciplinen enbart till religionsvetenskap och humanism.

Det är ju detta som prof. Tapio Puolimatka direkt och indirekt försökt framhålla. Det religiöst “neutrala” utgångsläget som i praktiken är “ateistiskt”, är inte neutralt utan lika religiöst som en redovisad tro.

Sanningen och fördomsfriheten kan man inte avstå från. Och den skall man följa också om det innebär utmaningar för den egna konfessionen.

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.