4 tankar på “Baruch habba B’Shem Adonai”

 1. Amen, Kom jah kom o Jesus kär fast din Ande re´n är här.
  Jesus från Nasaret går här än, än som i gången tid,talar sin Sanning i Skriftens ord, dukar ett Nådens bord. Där Hans Lekamen;Hans kött och blod, tar bort vårt eget ”sod”. Han skänker sin glädje och enighet, där man sig böja vill, till att sin Herre taga emot i ånger och bättring och bot.
  Tack käre Fader för Nådens Ord, hjälp oss att göra dem kunniga över vår jord. Jah, så har ju skett fast skingrad än är din dyrköpta fosterfårshjord .
  Vi väntar i advent, Du har Livets ljus ju Sänt, du kom enkel ringa då från Betlehem…
  B´Schem. B´Schem. Schema Salem!

 2. ”sod” = ord urd Jesaja 65 vers 4, I Karl XII:s Bibel ” förbjuden sod”,i KB 1917 ”vederstygglig spis”. Det syftar på allt orent och otillåtet som kommer av syndanaturen och finns i olika mån även hos de frommaste människor – Dock ej Hos Jesus i Himmelen.
  Han bar det men vi kan inte säga att Han har det. Ty från Jesus utgår endast Guds Godhet, Helighet och Rättfärdighet i Barmhärtighet och Nåd som gör att det svindlar…+ Det är Nog bra att Herren är blid och God och sägen mig bröder; Har ni hört vad Han säger när vi säger- ack, jag fattig, syndig människa bekänner i Ljuset av Ditt Ord…?

 3. förbundskyrkans botsång A.D. 2012
  ”Får vi väl se Dig Skapare Kär???/ Vi som ej Lärt som Messias Lär???+ Vi som har brukat Guds Ord till mord+++/ I strid med vad Anden sagt i Ditt Ord?+?¤”
  Herre Jesus Kristus, förbarma dig över oss som får tro på Skriften och ha Andens tro trots maktkyrkons missbruk av det Heliga Dopet när man kyrkovis med svärdsmakt och tvång- långt före Luther- döpte än till den ena världsliga Kyrkan efter Den andra. HERRE, Du som Kan, giv frälsande tro åt var man som bittert måst dömt de kristna orden när de inte fann Jesus och Paulus praxis i kyrkan på jorden… P.S. förlåt mig om också jag förargat dig hos mina bröder och systrar då vi ju bara måste kämpa var och en i vår kallelse och är så upptagna av vår egen del så att vi inte går in till att betrakta ditt Ansikte…det lidande, det blidkade, Ditt Heliga Ansikte efter ditt Ord+++!

 4. Sanningens Ande som av Höjden talar, kom med Din Sanning hit till lögnens dalar. Kom, oss Välsigna, låt oss bruka Ordet, rätt till vår frälsning!!!+
  Lär oss Att tacka för all jordisk gåva, som brukas rätt som Himmelsk riklig håva, så att de usla maskar dig kan lova, tacka och bedja och sin Fader prisa…Trohet till Änden fast vi då nog sova- om vi här lever.Då När du kommer som Kom och nog Skall komma- Helige Jesus, ditt Namn på Nordisk tunga trots missbruk icke bleknar…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.