Ingen utvisning

Ingen utvisning! Det gäller den egytptiska farmodern Evelyne Fadaye. Jag har ännu inte läst något om ryska mormodern.

Jag tror att bl.a ärkebiskoparna Paarmas och Leos (ort.) vädjan har bitit. Republikens president Tarja Halonen och även president Martti Ahtisaari har tydligt uttryckt att Fadayel bör få stanna.

BRA!

Sen finns det ju andra slag av utvisningar som kyrkan kunde hindra. Man skulle hoppas på att olika frågor får rätta proportioner. I fallet Fadayel segrade förnuftet och rättvisan.

Också i inomkyrkliga frågor kunde man lägga ner onödiga konfrontationer. Om nu några vill samlas till gudstjänster, fira nattvard, bedja och sprida kristen tro dessutom i enlighet med ev.luth. kyrkans bekännelse, borde det inte få bli ett problem.

Så också där hoppas man på “ingen utvisning”.

Henrik

P.S. Nu läser jag på MTVs hemsida att beslutet också gäller den ryska mormodern. Tidigare läste jag Hbls hemsida (kanske slarvigt?). Polisen kommer inte att verkställa utvisningen bl.a med hänvisning till en kommande lagändring.

2 tankar på “Ingen utvisning”

  1. En "god jord" skall och skulle kunna härbärgera flera flyktingar och hemlösa än vad nu är. Frågan är om vi skall inbjuda folk till vår söndrande individualistkultur i landet och kyrkorna som ju de senaste decennierna inte visat någon starkare trofashet i Förbundena.Bröd och "barmhärtighet" men ingen undervisning i Guds oomkullrunkeliga Lag och Nåd.
    Jag tänker på äktenskapet och familjen som helig institution och heligt förbund och jag tänker på hur LandsLagarna och kyrkopraxis(Sann nådebevisning I Jesu förlåtelse undantagen!!!+) i mångt och mycket avvikit från Guds Ord som ju en gång var hävdvunnet här också tills avfallet kom i gång i samband med upplysningen som ju är ett andligt mörker i Ljuset av Guds ord. P.S. Ulrik Fagerholm i väntan på blogginlägg.D.S.

  2. Eftersom upprorsmännen och kvinnorna var i majoritet och visste det, så kunde deras konstnärliga imitation av hederslakej och blivande prominens -(jag kom plötsligt att tänka på ett finskt konstverk från den tiden på 1960-talet o 1970-talet då någon visade att den fått nog av falskhet)…åhå var är "röda trådet"!!!+
    Kort sagt lakejen hotade med att de kan ju gå ut efter sitt "irtiotto" men nog finns det rum för många röster i "vår kyrka". Detta säger folkviljans lakej i hopp om att "godhjärtade och försoningsvilliga" intill anakronismen "försonad mångfald" eller av andra orsaker bekvämlighetsvänliga präster och andra icke konfrontationsvilliga tigande eller förgäves "ropande" skall gå med så långt som möjligt medan snaran dras åt också kring den kära "ansankirkko" som det skedde i Sverige och även andra länder.(Sickt) skriver Ulrik Fagerholm efter att ha kikat på kvällens A-Studio.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.