Så ska det låta?

– Vi ska respektera varandras åsikter inom kyrkan. Du respekterar min åsikt och jag respekterar din åsikt.
– Javisst!
– Också de medlemmar av kyrkan, som inte kan omfatta kyrkomötets beslut i ämbetsfrågan, skall ha hemortsrätt i kyrkan och ha tillträde till alla tjänster och ämbeten.
– Ja! Du får leva i enlighet med din övertygelse utan att jag hindrar dig, och jag får leva enligt min övertygelse utan att Du hindrar mig!

Nej, tills vi kommer fram till en gemensam syn så följer vi min övertygelse, vi gör som jag vill.
– ????

Henrik

2 tankar på “Så ska det låta?”

  1. Av detta och Väisänens avstängning lär vi oss att vår förhärdelse mot ord och Ordet i vår tid är så stor att ingenting biter.Orsak: underhållningskultur med bismak av hädelse våld och sex och katastrof-frosseri .
    Själv har jag uttalats provokativt och inget hot och inga bittra strider. Men om man Gör något konkret för att visa att Guds Ord är Evig Sanning så kan det komma en reaktion. Som till exempel att man i oändlighet får förklara sig om man t.ex i praktiken inom olika samfund följer bekännelseskrifter och Lagen om församlingordning enligt (gamla?) kategorier. NU HAR DET BÖRJAT RÖRA PÅ SIG.Sänd väckelse O HERRE VÅRA FÄDERS GUD+ och aktivera i tro och sanning alla som vill röras enligt evangelium enligt Den Heliga Skrift(Bibelns "andligaste och samtidigt text-trogna-översättningar.) mvh Ulrik Fagerholm P.S. Henrik är det klokt av mig att strö ut nycklar till semitisk symbolik "åt alla"???+ Med mänskliga ord sagt: Är spelet redan slut???+ Nådatiden???+ D.S.

  2. Okey, det är lite klumpigt att fråga om nådatiden!!!+ Eller är det???+
    På apostlarnas tid var det ju så att Jerusalemsförstöring var på kommande och med hörande öron skulle de höra och med seende ögon se men alls inget förnimma. Det fanns bara en liten kvarleva Av Israel som av Nåd i Helig Ande predikade det nya förbundets osyrade budskap. Jag däremot känner mig klumpig och rutten av denna världens tryck. Nu går igen en väckelsmaning i tryck I Bibelns och Jesu osyrade Namn. mvh Ulrik Fagerholm.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.