"Erkänn fostrets mänskliga rättigheter"

I Kyrkans tidning finns en insändare av en läkare som gäller ett högaktuellt ämne. Den är läsvärd! Insändaren skall säkert läsas mot bakgrund av den debatt som nu förs i Sverige angående abortlagstiftningen. Den situation som man nu står i när den förste kristna socialministern (KD:s partiledare i Sverige) aktivt försöker driva en liberalisering av abortlagstiftningen, har också kommenterats på Pelle Poluhas hemsida.

Den katolska biskopen Anders Arborelius och pingstledaren Sten-Gunnar Hedin, ett känt ”stridspar” (läs: strider tillsammans, med varann, inte mot varann) har reagerat i en insändare i Dagens Nyheter och den kände pingstpastorn Stanley Sjöberg har kommit med kritiska synpunkter angående Arborelius’ och Hedins insändare, i Svenska Dagbladet.

Eftersom Stanley Sjöberg, om vilken jag har mycket gott att säga i allmänhet, denna gång nog argumenterar på ett sätt som kunde föra vart som helst i etiska frågor (–> abort är en ”privatmoralisk” fråga, problemet är att människor inte argumenterar utifrån Bibeln, därför svårt att driva en restriktiv abortlagstiftning) är det bra att också på denna sida om ”pölen” läsa diskussionen och lära sig av den.

Läkaren Arne Simonssons insändare finns här:
http://www.kyrkanstidning.com/opinion/debatt/2007/debatt09/debatt09_01.asp

Debatten angående abortlagstiftningen, med Anders Arborelius och Sten-Gunnar Hedin, Stanely Sjöberg, samt icke att förglömma Pelle Poluhas läsvärda kommentarer finns på hans hemsida: basun.poluha.se. På hemsidan finns också länkar till insändarna i DN och SvD.

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.