Bönens makt

På ett möte nyligen ställde en man ganska aggressiva frågor till Leif Nummela och mig. Jag undrade faktiskt om han ställde frågorna för att sabotera mötet. Men mot slutet av andra dagen, en lång och intensiv kursdag, sade han: Ni har en Gud , som hör bön, som har lovat att ha omsorg om er, som förlåter er. Jag är inte troende. Men jag undrar, finns det överhuvudtaget någon orsak att någonsin lämna en sådan Gud..?

Gud hör bön, vi har tillgång till det mäktigaste som finns!

Efter mötesserien kom han mycket vänligt och sade adjö. Jag hoppas och ber att han en dag har böjt knä för Jesus och blivit en som är föremål för samma omsorg, av samma bönhörande Gud!

Jag ska skriva något litet personligt, det får man väl göra på en blogg.

När jag – mina vana trogen – har följt med internationella nyhetssändningar, har TV-kändisen Jady Goodys gripande öde talat till mig. Jag har bara läst om henne och vet att hon medverkat i ett Reality TV-program i England. Hon har insjuknat i cancer och är nu i terminalskedet (cancern upptäcktes i augusti). Hon har sålt sitt bröllop för två veckor sedan till ett TV-bolag, för hon vill att hennes två söner (5 och 4 år) skall klara sig när hon är borta.

Hennes livsöde har talat till mig och jag började be för henne. Jag har också läst om Farrah Fawcett (en av Charlie’s änglar) som är svårt sjuk i cancer.

För ett par dagar sedan kom beskedet i Sky News huvudnyhetssändning att Jade ville bli döpt på sjukhuset, och ville också att hennes båda söner skulle döpas! Jade har opererats för några dagar sen, har stark medicinering (analgesi och sedativ) och orkar vanligtvis vara vaken bara några minuter. Men under hela dopförrättningen, i närvaro av hennes allra närmaste släktingar och vänner, orkade hon vara vaken.

Efter dopet sade hon: nu är jag redo, nu skall jag möta Jesus och gå till himlen, och där skall jag vänta på mina söner som också kommer dit.

Jag är helt övertygad om att många, många andra har bett för Jade. Men jag blev så uppmuntrad av att i nyheterna höra om Jesus och himlen. Och det blev för mig en bekräftelse av bönens makt. Och därför och bara därför skriver jag detta. Det kom så överraskande, så kristallklart, så centralt! En bekräftelse om att Gud hör bön.

Det finns många människor som nu prövas och behöver förebedjare, bärare. Kanske du också vill komma med?

Jag har bett om hälsa för henne, med tillägget att Guds goda och nådiga vilja må ske. Men detta var ännu bättre.

Huvudnyheten: en gripande berättelse om en mor som på slutmetrarna tänker på sina söner, och som med sina söner vill bli döpt till Kristus, och får del av det eviga livet.

Och som får Sky News nyhetsuppläsare att som en nyhet berätta om en människa som skall möta Jesus och gå till himlen!

Vad mer kan man begära av nyhetssändningar…!?

Praise the Lord!

Henrik