Lyssna på julbudskapet i Joh. 3:16

Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv.

Så lyder Bibelns mest kända vers, läst, memorerad och älskad av miljontals människor.

Joh. 3:16 har kallats Lilla Bibeln därför att Bibelns hela innehåll är uttryckt i denna enda vers.

Så älskade Gud världen, att Han utgav sin enfödde Son är också en utmärkt sammanfattning av julens budskap.

Jag hörde en ledande pastor från en kyrka i USA (Texas), pastor Max Lucado, som skrivit en bok över ämnet 3:16.

”For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life.

Pastor Lucado frågade vilket av dessa 26 ord som du tycker mest om. ”Love”? ”World”? Han berättar att hans eget svar är whoever.

Whoever – vilket fantastiskt ord! Utplånar alla gränser, öppnar för alla människor! However innebär också however, whenever och wherever. Du måste faktiskt lyssna på detta.

Här finns det: http://www.hourofpower.org/video/video.php

Det var egentligen när jag lyssnade på ett vittnesbörd (se det följande), som jag också hörde Max Lucado. En luthersk ”blodhund” sniffar kanske sig till litet reformerta tongångar i något skede i Lucados predikan, men den är nog bra!

En av dessa ”whoever”, som Jesus har funnit och fört till tron, är Evel Knievel. Så därför skriver jag något ord om honom:

Jag hörde ett fint vittnesbörd av Evel Knievel, den världsberömde stuntmannen som med motorcykel hoppade över många bussar mm, ofta skadades han svårt. Han var mycket rik, han var allt, han hade allt, men han kände inte Jesus förrän långt senare, och hans fina vittnesbörd (lyssna på det:http://www.youtube.com/watch?v=uZVNOGtEINw&feature=related) finns på nätet.

Två fina hälsningar, som du kan lyssna på!

Max Lucados fina julpredikan om 3:16 (titeln på en bok av honom) och Evel Knievels vittesbörd, ett par månader innan han dog (30.11.2007).

God fortsättning på julen!

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.