Efter 40 år och – 40 kg!

Lördag kväll ska vi i Gospelteamet försöka sjunga i Pernå kyrka.

Gospelteamet grundades i oktober 1966. Med var då Anki Bergström, Rita Bergman, Anne Wallendorff, Mårten Lindblom, Ben Martin och undertecknad Henrik Perret. Idag heter Anki Perret och Anne Lindblom. En hel del sång heter programmet som börjar 20.30 och så har det blivit genom livet.

Jag började fundera på The Finnish-American Gospel Team som vi kallade oss. Det har hänt en del sen dess. Vår amerikanska vän, Ben Martin, som nu är här med oss, är bosatt i Wisconsin i USA.

Nu får vi träffas och (försöka) sjunga, nästan 42 år efter att vi började! Jag konstaterar också att det är ca 40 kg sedan dess, nå, inte riktigt men nog 30… Jag talar tyvärr bara om mig själv. Voj, voj.

En av de sånger vi sjöng då var Heaven came down. Vi hittar inte noterna nu, även om vi minns det mesta så minns alla inte allt, så sjunger inte den. Men det var det vi upplevde. Himlen kom ner, vilka rika stunder har vi inte haft tillsammans! Sen har vi varit spridda över världen, Rita har bott i Tyskland många år, och Ben bor i USA. Men nu har Rita återvänt till Finland och Ben är tillfälligt här.

Make me a blessing var en annan av sångerna. Den fortsätter med orden for someone today.

Det är min bön.

Efter detta kanske vi heter The Finished-American Gospel Team

Men Gud allena vet.

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.