Uppdraget

Med anledning av diskussionen under förra inlägget, och utan att ifrågasätta det berättigade i brödernas artiga kritik mot mitt litet dunkla tal om ”en förlust för oss” i inlägget under detta (se nedan), vill jag avslöja orsaken till ordvalet: jag brottas ständigt med uppdraget:

”…göra alla folk till lärjungar…”

Detta är Uppdragsgivarens order till oss. Alla folk måste också innefatta ”alla människor”. Inte så att jag ska nå alla. Men uppdraget är riktat till alla, och vi får inte nöja oss med något mindre.

…all makt…alla folk…allt vad jag har befallt er…alla dagar…

Paulus skriver i Kol. 1:28-29 några ord, som jag för min del också får kämpa med. Verserna beskriver tyvärr inte vad jag gör, men nog vad jag skulle göra! Men det är denna grundton som är orsaken till att jag använde ordet ”förlust” i förra inlägget. Ur uppdragets synvinkel innebär varje människa som går bort en förlust.

”Och honom förkunna vi för vår del, i det vi förmana var människa och undervisa var människa med all vishet, för att kunna ställa fram var människa såsom fullkomlig i Kristus. Och för det målet arbetar och kämpar jag, i enlighet med hans kraft, som mäktigt verkar i mig.”

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.