Ensidig information

Det har blivit politisk sanning i Europa att det onda i världen i hög grad personifieras i Georg W. Bush. Media överallt, särskilt i Sverige, men även hos oss, överöser oss med kritiska röster om president Georg W. Bushs år i Vita huset.

Jag har följt med vad internationella TV-kanaler och tidningar säger och skriver. Och många kritiska röster finns förvisso.

Ändå kan jag inte låta bli att protestera mot den fullkomligt snedvridna och ensidiga “rapportering” som medierna gör sig skyldiga till.

För någon vecka sedan meddelade Sky News om “Chemical Alis” andra dödsdom. I citatet som följer står bl.a att han var ansvarig för att 182 000 kurder gasades ihjäl på 1980-talet. År 1991 dödades ca 100 000 shiamuslimer nära städerna Najaf och Karbala.

Dessa siffror är fruktansvärda bevis på att allt faktiskt inte var bättre före kriget. Utan att våga säga att “kriget var fredens pris” som president Bush säger. Det kan dock hända att det finns mera sanning i det än man först vill tro.

Åtminstone tycker jag att man kan lyssna till några andra röster. Därför dessa hänvisningar, som inte är politiskt korrekta, men kanske därför nödvändiga inlägg i en diskussion som säkert pågår länge ännu.

Vilka alternativ som skulle ha funnits vågar jag inte uttala mig om. Och jag är definitivt ingen vän av krig eller väpnat våld. Men sanningen är inte alltid så enkel som det kan förefalla vid skrivbordet.

Såhär berättar Sky News om rättegången mot Ali Hassan al-Majeed:

It was Ali Hassan al-Majeed’s second death sentence after he was condemned to be hanged last year for his role in the killing of tens of thousands of Kurds in the 1980s.
He earned the moniker Chemical Ali for ordering the poisonous gas attacks that left some 182,000 Kurds dead.
The latest verdict relates to the 1991 suppression of Shi’ites opposed to Saddam’s regime.
Some 100,000 people were killed as troops carried out massacres around the holy Shia cities of Najaf and Karbala in Iraq’s south.
The trial heard testimony from witnesses who told of mass executions and family members being thrown from helicopters.

Se också på följande videosnutt som är inspelad före presidentvalet i USA:

http://basun.poluha.se/category/usa/

På Pella Poluhas blogg finns många andra fakta om Irakkriget, eller skall vi säga åtminstone andra uppgifter än de som har serverats oss.

Henrik