Vad är sanning?

I dagens Hbl skriver Tomas Sandell om en viss norsk läkare, Mads Gilbert. Wikipedia via Google på “Mads Gilbert” ger betänkliga tilläggsaspekter. Mads Gilbert är en erkänd norsk anestesiolog, lämpad för uppdraget som läkare i det krisdrabbade Gaza. Han har också fått Laerdals (känt företag i akutvårdsbranschen) pris mm.

Men: som T. Sandell antyder finns det mera att säga. Gilbert är sedan 1970 starkt politiskt engagerad (vänster). Han har fördömt Israel och USA i olika sammanhang. Gilbert har till och med försvarat terrorattacken mot WTC den 11 september 2001.

Nog kan en röd vänsterpolitiker tala sanning. Förvisso. Men hans långa “meritlista” i detta avseende gör mig betänksam. Israel har t.ex. förnekat attacken mot den skola de anklagas för att ha skjutit sönder (först skulle Israel ha varnat och sedan beskjutit det utrymme dit människor uppmanades fly).

När man ser videosnuttar ( http://www.liveleak.com/view?i=116_1231063776) blir man ännu mera fundersam.

Att rentvå sig själv, och göra sin egen sköld blänkande, är ingen främmande strävan, varken här hemma eller där i krigets Mellanöstern.

I allt detta frågar jag därför: vad är sanning?

Och vi ber Gud göra slut på detta förfärliga lidande – för alla parter förfärliga!

Men det finns bara en väg till försoning:

Ni var på den tiden utan Kristus, utestängda från medborgarskapet i Israel och hade ingen del i förbunden med deras löfte. Ni levde utan hopp och utan Gud i världen. Men nu har ni, som är i Kristus Jesus och som en gång var långt borta, kommit nära genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som gjorde de två till ett och rev ner skiljemuren.
Ef. 2:12-14
Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.