Hjärtligt tack!

Resultatet är nu klart: det blir Björn Vikström (133) och Sixten Ekstrand (102) som går till andra omgången. Åstrand blev trea (90) och jag fyra (87 röster). Juanita Fagerholm-Urch (39) blev femma.

Det innebär sannolikt en spännande kamp mellan Björn och Sixten. Det blir svårt att säga vad som blir utgången, här är heller inte mycket tid.
Jag förlorade 30 röster i förhållande till senaste val.

Jag vill tacka alla medkandidater för god vänskap trots teologiska meningsskiljaktigheter. Ni har bemött mig vänligt och sakligt.  Må Guds välsignelse få komma över oss alla! Må Guds Ord gripa oss, och Kristi kärlek vinna oss, en kärlek som har sin glädje i sanningen, en kärlek som inte för bort från Ordet, utan till Ordet.

Jag tänker inte idag kommentera detta val så mycket mera. Jag har fått dras med osanningar och falskt rykte, i vilken mån de påverkade valet vet Gud allena. Var och en må bedöma detta.

Jag vet heller inte om min linje att ge livsrum åt alla fick stöd – kanske inte.

Jag vill av hjärtat tacka alla som har stött mig under denna för mig och min familj mycket tunga tid. I morgon kommer det nya “räkningar” i Kotimaa. Vad jag gör åt saken vet jag inte ännu. Mitt rykte som präst är ganska söndersågat. Till Gud allena står mitt hopp.

Tack Stiga, Macke, Johan E, hela valmansföreningen, Bosse, m.fl. m.fl. för allt som Ni har gjort för mig!! Ni har inte sparat Er.
Ett hjärtinnerligt tack till min kära familj, utan vilken jag inte skulle klara mig eller ha klarat mig under dessa tunga dagar!

Risto Manninen, som är verksamhetsledare för Medi-Heli och som efterträdde mig, har idag ringt mig och är helt enig med mig om det jag har sagt. Han har dessutom ringt red. Pekka Palmgren på Spotlight och försökt säga detta, sannolikt inte med så stor framgång. Det finns svar på allt för den som vill. Jag har talat sanning i motsats till vad många säger.

Nu har jag gjort mitt för stiftet och kyrkan, misstänker jag. Men det får vi se en annan dag, med litet mera perspektiv. Efter denna turbulens skall detta bara läsas som ett uttryck för vad jag nu känner, och egentligen nu skulle vilja, men vad HERREN vill må alltid vara min ledstjärna:”…försake han sig själv och tage sitt kors på sig och så följe han mig…”

Gud välsigne Er alla!

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.