Kyrkhelgen och annat kyrkligt

Jag har fått komma hem igen efter goda dagar i Karleby. Tack alla som var med! Gud välsigne alla!

Jag gläds också över att broder Leif Nummela idag har vigts till präst i den lutherska kyrkan i Ingermanland! Gud välsigne! 1 Tess. 5:24.

Jag fick ett SMS i gudstjänsten i Karleby stadskyrka. Jag kände att telefonen vibrerade så jag tittade för säkerhets skull. När jag började läsa, stämde församlingen (omedveten om vad jag höll på med) in i Helig, helig, helig. Det passade på något sätt mycket bra in i sammanhanget.

En viss sorg för mig är det att inte vår kyrka har kallat Leif till prästämbetet. Jag tycker att kyrkans ledare skall vara spejare, som söker lämpliga herdar. Nu har de – enligt min mening missat. Jag tror inte att vår kyrka har tillräckligt med brinnande och hängivna teologer, säkert skulle behov ha funnits att få en till..
Vi ber om Guds välsignelse!

Henrik

P.S. Leif fortsätter som chefred. för tidningen Uusi Tie och som bibellärare inom Folkmissionen. Folkmissionen har ett etablerat samarbete med ingermanländska kyrkan och Leif har redan flera ggr varit med om att undervisa kyrkans präster. Nu har han blivit kallad och uppmanad att låta prästviga sig. 

Också tre anställda inom finska evangelieföreningen har blivit vigda idag, se nyhet på sidan www.seurakuntalainen.fi samt påwww.sley.fi.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.