Vindarna och vattnet

Det hörs oroande nyheter från USA. Ikväll räknar man, att hurrikanen Sandy skall slå hårt mot New York, Washington, Delaware, Connecticut. 

Nyhetsmedia (CNN) säger att detta blir den värsta stormen genom tiderna. Flera hundra tusen personer har evakuerats från New York, metron står stilla och man är beredd på katastrof. 

 Man ska INTE vara för snabb att dra slutsatser. Men jag undrar helt i mitt stilla sinne varför New York prövas så hårt?
Jag läste i somras hur Billy Grahams hustru Ruth Graham reagerade på Billy Grahams manuskript, där han skriver om det ”moderna” USA, med olika former av brott mot Guds 10 bud satt i system. Hon sade: ”Om Gud inte straffar USA, måste Han be Sodom och Gomorra om ursäkt.” 

Nu understryker jag att om detta vet jag egentligen ingenting. När Guds varning och Guds domar kommer, så kommer de nog utan att jag är inbegripen. Samtidigt har jag en förnimmelse av att vi alla nu i hela västvärlden ska göra bättring, innan Guds vrede uppenbaras.

Många människor drar säkert på mun åt detta. Vilka mörka medeltida tankar, kanske någon tänker. 
Det är inte medeltid, det är äldre än så, men ännu aktuellt.

I Nya testamentet finns många ord om den yttersta tiden. Jesus säger i sitt ”eskatologiska tal” att tecken skall visa sig:
”Tecken skall visa sig i solen, i månen och i stjärnorna, och på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån. 26 Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen. Ty himlens krafter skall skakas.” Luk. 21:25,26

Det är dock viktigt att i alla osäkerhetens tider, med ”jordbävningar på den ena orten efter den andra”, havets och vågornas dån, och den därav påkomna ångesten och osäkerheten, komma ihåg att Jesus är Herren också över alla naturkrafter.

 

”Vem är han? Både vindarna och vattnet befaller han, och de lyder honom.” Luk. 8:25

Det får vi räkna med också nu. Jesus kan stilla stormen, låt oss be om det. Och låt oss be om själva få del av Guds frid, som övergår allt förstånd.

Där finns en grund att stå på och leva på. I alla osäkerhetens och nödens tider och stunder.

Henrik

 

1 tanke på “Vindarna och vattnet”

  1. Jag drar nog inte på munnen. Det finns fog för eftertankar och det är gott att veta att Jesu har allt i sina händer.

    Fin bild du bytt till. Jag tänkte flera gånger fråga var den förra var tagen för jag är förtjust i alléer.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.