Så gick det

Nu har resultatet kommit, det är preliminärt. Gustav Björkstrand 121, undertecknad 117 röster och Bo-Göran Åstrand 116 röster!!! Jag anser att man med fog kan tala om tre jämnstarka kandidater, 3 inom 5 röster!!!

Men det kan i princip svänga ännu.

Jag vill så här långt tacka alla som stött mig och min familj under stundom besvärliga tider genom förbön och personlig kontakt och uppmuntran! NI har -många av Er – gett det viktigaste Ni har i en mening sagt – Ert namn och goda rykte! Knappast finner man i livet någon som har samma åsikt, det handlar ju om helhetsbedömningar.

Men jag hoppas att detta kan vara ett vittnesbörd för Guds sak (utan att detta skall tolkas mot Gustav!)

Jag hoppas vi kan koncentrera oss på det förenande, på biskopens andliga uppgift, på visioner för stiftet, på delat ledarskap, på ungt ledarskap, på stor förenkling av mycket tungt och byråkratiskt.

Så hoppas jag kyrkan skall vara en bedjande kyrka, en samtalande kyrka och en handlande kyrka. Vi måste bli upptagna av kyrkans egentliga uppgift: att i ord och gärning vittna om Jesus, den enda vägen till Gud, det enda namnet som kan rädda oss. Vi måste också försöka verka för att alla så mycket som möjligt trivs i vårt stift, och det tror jag faktiskt bara sker om vi ger livsrum åt olika åsiktsriktningar. Men det skall inte för någon åsiktsriktning betyda att bara hålla fast vid sina åsikter, utan att leva i tro på Kristus, att studera hans Ord, och be om att få stå i Hans tjänst!

Det är inte våra åsikters ålder, utan deras förankring i Guds heliga Ord som är det avgörande.

Gud välsigne oss alla! Så här långt vet vi detta, och skulle ordningsföljden bli en annan, vilket alltså i princip kan ske ännu (avser denna omgång), så gäller det skrivna ändå!

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.