RÖR INTE MISSIONSUNDERSTÖDET!

Sedan Kirkko ja Kaupunki och dess chefredaktör började ifrågasätta understöden till SLEY på grund av deras anställdas inställning till ämbetsfrågan har detta förslag att beskära missionsunderstödet till SLEY spritt sig oroväckande snabbt i olika kretsar.

Senast lär Helsingfors kyrkoherdar ha diskuterat frågan i mycket bestämda ordalag. Om jag förstått saken rätt är också andra organisationers inställning föremål för granskning, men påföljder att vänta om de har ”fel” åsikt i frågan.

Jag tycker att det INGENTING har med kristendom att göra.

”Vi vet att vi har övergått från döden till livet, för vi älskar bröderna”, skriver apostlen Johannes. Det hat och det förakt som nu råder bland kristna människor är säkert inte från Gud.

Jag tycker vi samfällt och enhälligt borde enas om att vi inte låter våra diskussioner och konflikter drabba afrikaner eller andra folk. Missionsarbetet, evangeliets förkunnelse enligt Jesu uppdrag, får inte äventyras.

Den som driver sådant förverklligar den Ondes vilja.

Jag tvekar inte ett ögonblick att säga så!

Däremot vill jag inte säga att den som har en annan förståelse av Ordet än jag är av den Onde. Det är en helt annan fråga. Och intill heshet betonar jag att det är Ordet som gäller och att varje förståelse skall prövas i ljuset av den Heliga Skrift.

Men att låta våra debatter strypa missionen är helt förfärligt. Det måste stoppas genast.

Jag förstår inte ens logiken i detta, missionen lider skada, något missionsfält – eller flera – kanske stängs, men vad åstadkommer detta sett ur deras perspektiv som har en annan syn???

Jag har också undrat var alla stora humanister finns, biskopar och andra som träder fram i olika sammanhang och hävdar de svagas och förtrycktas rätt. Var finns de nu?? Vem talar för missionen??

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.