Förbönsblogg?

Jag har länge funderat på om man inte kunna skapa en förbönsblogg, en blogg som måste ha litet andra principer än helt vanliga ”öppna” bloggar. Det finns ofta anledning att behöva larma förebedjare, när något bekymmer kommer över en.

På en annan blogg har jag läst om en person som ber om förbön för sin mor. Också jag har försökt komma ihåg hennes mor – Herre, hjälp, Herre låt väl gå!

Samtidigt har just detta ämne igen påmint mig om vikten av att vi målmedvetet och utan att tröttna ber till Gud, som hör bön. Detta sistnämnda har jag ibland svårt att tro, och ändå tror jag. Som pappan i NT som sade: jag tror! Hjälp min otro!

Om Du, som läser detta, har tankar i samma banor, så kan vi fundera på hur vi går vidare. I ingen händelse får en sådan böneblogg bli en skvallerblogg, eller utnyttjas på något sätt. Var och en som får tillträde måste lova 100% lojalitet.

Det kan också hända att det skulle vara bäst att ha en grupplista på t.ex. Google.

Kanske ngn har ännu bättre idéer.

Låt oss komma ihåg att be. Ett givet böneämne är att Kristi evangelium skulle nå också våra nordiska länder – ännu en gång!

Henrik

P.S. För tydlighetens skull skriver jag också att det skulle handla om en annan blogg, inte denna. Eller något annat, som sagt.

Om Henrik Perret

Teolog, prost, bibellärare. Gift med Anki, far till fyra söner, 10+1 barnbarn. The Lord bless them and keep them!
Det här inlägget postades i Kyrkan, Päivi Räsänen. Bokmärk permalänken.