Otroligt!

Idag kreverade nästa nyhetsbomb: en medlem av Tohmajärvi församling (Esa A. Luukkainen heter han enligt Kotimaas hemsida) har klagat till riksdagens justitieombudsman över de församlingar som understöder SLEY och ber honom undersöka om förfarandet är lagligt när det handar om skattemedel.

Man kan ju tvärtom fråga sig om det är lagligt att inte understöda SLEY (finska evangelieföreningen) därför att det bevisligen finns skattebetalare (kyrkoskatte-) som till 100% stöder SLEY! Också deras röst måste höras.

Att många av oss stöder SLEY också därför att det inte är kvinnliga eller manliga präster som missionen handlar om, det är den glada nyheten som har rapporterats sedan den första påsken!

Nu måste alla goda krafter sluta sig samman och försöka få något vett i diskussionerna. Detta förfärliga bojkattande av SLEY och SLEF måste stoppas, det fula spelet blåsas av. Vilken kvinnlig präst blir uppbyggd av sådant som detta??

Enligt min mening har detta ingenting kristendom att göra. Med det vill jag inte säga ett enda ord mot övertygade kvinnliga prästkolleger, eller mot sådana församlingsbor som delar deras syn.

Men nog har den diskussion, som startade i Helsingfors kyrkliga samfällighet, men som fick sina tydliga incitament från biskop Heikkas arbetsgrupp, spårat ur. Åtminstone från det som har med kyrka och kristendom att göra.

Nu måste detta vansinne sluta!

Man hoppas att personer som betalar kyrkoskatt och representerar andra åsikter om denna fråga (dvs om missionsmedel och annat understöd skall dras bort från SLEY), oberoende av var de står t.ex. i fråga om kvinnliga präster, skall höja rösten och protestera mot denna hetsjakt!

Vem blir uppbyggd av sådan illvilja?

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.