Klagare och åklagare

En god vän berättade för mig i anslutning till diskussioner om abort om ett tillfälle för många år sedan i en av våra kyrkor i Helsingfors. Prästen hade talat allvarligt om abort och det var helt tydligt och klart var han stod i förhållande till sakfrågan.

Samtidigt berättade min vän om hur hon satt och tittade sig oroligt omkring. Hon konstaterade nämligen att inte ett ord om förlåtelse, om Guds nåd hade sagts. Hon sade att om någon hade suttit där som hade låtit göra en abort så kunde hon ha gått och dränkt sig, förtvivlad och dömd över vad hon gjort.

Jag konstaterar att hennes iakttagelse är livsviktig.

Börja aldrig diskutera med djävulen om dina synder!

Lyssna hellre till Frälsarens ord: Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor* så skall jag ge er vila. Matt. 11:28.

Paulus hade kämpat med samma frågor. Därför skriver han:

Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud är den som frikänner. Vem är den som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som har blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och ber för oss. Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Rom. 8:33-35

Vem kan anklaga Guds utvalda? Vem är den som fördömer? Vem kan skilja oss från Krsti kärlek?
Frågorna haglar: vem, vem, vem?

Men svaret lyder:
Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre. Rom. 8:38,39

Och litet tidigare i samma kapitel:

Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Rom. 8:1

Det är viktigt att ta synden allvarligt. Men det är livsviktigt att gå till ”nådens tron” och tala ut med syndares vän.

Jesu Kristi, Guds Sons blod, renar oss från all synd. 1 Joh. 1:7

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.