Två kyrkliga röster om Bibeln

Biskop emeritus Bertil Gärtner har också börjat blogga. På hans blogg läser jag några rader som är mycket intressanta. De förmedlar två röster. Den ena är hans, Bertil Gärtners, tidigare biskop i Göteborgs stift. Den andra är Ingemar Ströms, tidigare biskop i Stockholms stift.

Så skriver Bertil Gärtner:

”Fick ett brev att Theofil i Lund måste flytta. Man har inte fått tillräckligt med respons. Det är synd. Ett så fint bibliotek. Och en så fin målsättning: utvecklas som teologer och växa som kristna i tro på Jesus Kristus. Kan det möjligen vara så att en förening med mottot: “Tilliten till Guds Ord har varit en ledstjärna…” i dagens kyrka knappast är attraktiv? inte ens bland teologie studeranden? Eftersom erfarenheten säger att ingen väckelse eller andlig förnyelse sker utan en tillit till Guds Ord så finns där en förklaring till den kraftigt nedgående kurvan i Svenska kyrkan när det gäller deltagare i huvudgudstjänsterna. Finns det i kyrkans historia någon andlig förnyelse byggd på liberalteologi och liberal bibeltro? Där det idag växer bland kristna I vårt land så är det där man lyssnar helhjärtat till Bibeln och inte plockar fram ur den bara det som passar in i dagens sekularisering.

Litet senare i hans blogg citerar han en f.d. kollega, biskop Ingemar Ström:

Jag minns en diskussion på kristna journalistklubben i Stockholm för en del år sedan. Ingemar Ström vädrade sin pessimism när det gällde bibelläsning. Ibland vore det lika bra att folk inte läste sin Bibel, tror jag att han till slut sa. “Det kan leda till en mängd problem i församlingarna!”

Läs gärna biskop Bertil Gärtners blogg, han berättar gripande exempel om Bibeln från sina resor i Centralamerika och Afrika!

http://bertilbloggar.wordpress.com/

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.