"En order, inte diskussion, är grunden för handling"

På brigadstaben i Dragsvik fanns ett citat av Mannerheim, som mycket väl kan appliceras också på kyrkan.

“En order, inte diskussion, är grunden för handling”

BBC berättar att den anglikanska kyrkan skall diskutera ett initiativ av Paul Eddy, konservativ medlem av kyrkomötet, att biskoparna skall utbilda prästerna i evangelisation, ge dem vidareutbildning och hjälpa dem att vinna icke kristna, både andra religioners bekännare och sådana som inte tillhör någon religion.

’That this Synod request the House of Bishops to report to the Synod on their understanding of the uniqueness of Christ in Britain’s multi-faith society, and offer examples and commendations of good practice in sharing the gospel of salvation through Christ alone with people of other faiths and of none.’

Detta låter ju bra, inte sant! För det första för att biskoparna diskuterar den uppgift som är kyrkans viktigaste uppgift. Det är något helt annat än det som ofta är föremål för diskussioner. Men naturligtvis därför att detta är en order, en befallning av Jesus Kristus.

Men hör och häpna! Det finns kritiker som säger att detta kan äventyra den anglikanske kyrkans relationer till andra religioners bekännare, t.ex. muslimer.

Men det slutar inte här. När BBC frågat muslimerna svarar de att de finner det helt naturligt att kyrkan gör så, också de försöker vinna anhängare från andra religioner, inklusive kristendomen.

Muslimer förstår kristna som håller fast vid sin tro, för det gör de. De förstår också övertygade kristna som hänvisar till Bibeln. De har svårare att förstå kristna som kallar sig kristna men inte håller fast vid sin tro och sin övertygelse i praktiken.
Till eftertanke!

En order, inte diskussion…
Har inte de orden ny relevans nu?
Men det är inte på grund av Mannerheim som vi agerar, vi har order från högre ort, från Kyrkans Herre, Jesus Kristus.
Där står all makt (eller rätt), alla folk, allt vad jag har befallt, alla dagar.

Detta kan inte diskuteras, i betydelsen ifrågasättas eller ens modifieras.
Har inte denna motion något att säga också oss inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland?

Henrik

http://www.christianlegalcentre.com/view.php?id=205

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.