Ögonmärket och uppdraget

I mängden av frågor och debatter tappar man lätt perspektivet. Särskilt har jag tänkt på två sidor av verkligheten för oss kristna.

Det första är ögonmärket. ”Vi har inte till ögonmärke de ting som synas, utan de som icke synas”, skriver Paulus enligt den gamla kyrkobibeln. Det är evighetsperspektivet. Alla stora namn och viktiga personer försvinner – ”när alla andra namn en gång förblekna, står dock namnet Jesus kvar” sjöng man när jag var ung och plurarformerna ännu tilläts – alla saker och prylar, egendom, pengar, makt, är snart ett minne blott. Därför är det dåraktigt att ha dem i fokus nu. Vi behöver ett bättre ögonmärke.

Det är också praktiskt. När man möter en människa är det bra att påminna sig om evighetsperspektivet. Då får alla frågor lättare rätta proportioner.

Det andra är uppdraget. Gå ut och lärjungagör. Förkunna evangeliet för allt skapat. Alla debatter och diskussioner måste stå i relation till uppdraget, Jesu uppdrag. Är kyrkan nu upptagen av att ”befästa” människor i tron, och att vinna nya. Eller går tiden åt till att räkna bortsprungna får…?

Ögonmärket och uppdraget.

Henrik

1 tanke på “Ögonmärket och uppdraget”

 1. korset och smärtan
  bar Du med kärleksblicken
  grundad i Ordet

  Herre, gör ödmjuk
  böj våran motsträvighet
  till ett tjänande:

  I kraft av Ordet! I kraft av Skriften! I kraft av Nåden! Ikraft av Tron som i denna tid ser Guds Ord alltmera fullbordas i både stort och smått oberoende av vilka av oss människor avfaller eller förblir i principlydnad (Enligt den Heliga Skrift) skall vi nog komma tillrätta med Jesus som ögonmärke+
  Skriften som är en Helhet må ge kognitiv tröst och känslomässig sanningsfruktan och mod i Jesu efterföljelse och till tröst påminns vi om att ”skapelsen suckar och trängtar i längtan efter Guds söners uppenbarelse”. Men sådant fullbordas först i en ny himmel och på en ny jord där inte några teknogoger behövs ty ”Kött och blod( och människans klumpiga efterhärmande av Guds allmakt som nutidens kulturhybrisreminiscens ännu tutar i oss) kan inte ärva Guds Rike”. Därför önskar jag alla framgång med Jesu Ord(Skriften) som ögonmärke som ju visar att vi alla är usla maskar och vandringsmän av oss själva men att de som förblivit i den apostoliska Tron välsignar med Skriften som ögonmärke och det är väl många av oss idag som av arbetsgivare av olika slag förbjuds att predika till 100%.
  Kungör o Herre din Allmakt och ära ty folkväldet, köttet församlingen bragt i fattigdom nakenhet och en blindhet som man inte skulla kunna tro att är möjlig förrän man prövar sina gärningar i Guds Ords Ljus. P.S Tack Fader för förlåtelsen i Jesus Kristus, Tack för dem som ännu är Ljus och Salt i kraft av det Heliga Dopet , Tron och dina Helgande gärningar oss tillfromma++++ mvh ufa

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.