Equal love?

Vi blev häromveckan beskyllda för att ha ”roffat åt oss” en positivt laddad term (klassisk kristendom).

Nu undrar jag om inte ngn annan grupp i såfall har gjort sig skyldig till samma sak.

 

Den nya könsneutrala äktenskapslagen marknadsförs nu under rubriken ”jämlik äktenskapslag”.

Som om vi andra skulle motsätta oss jämlikhet!!

Det är skillnad på egalitet (jämlikhet) och uniformitet (likhet, eller kanske likformighet).

 

Henrik


2 tankar på “Equal love?”

 1. Äktenskapslagen blir väl inte jämlik förrän även vuxna syskon får gifta sej med varandra (redan tillåtet i Sverige på dispens om man är halvsyskon, men inte kan vi väl ha rashygieniska äktenskapsrestriktioner 70 år efter nazismen? ;). Och inte förrän polyamorösa får gifta sej med fler än en på en gång (successiv polygami har vi ju redan).

  Det är faktiskt märkligt hur människor som själva drar sina gränser (lyckligtvis!) tar munnen full gentemot dem som drar gränserna lite annorlunda. T.ex. så är heterosexuell helsyskonsex helförbjudet i Sverige, däremot inte homosexuell (av fortplantningsskäl får man förmoda). Nå, de som av rättviseskäl idag vill förbjuda homosexuell syskonsex även mellan vuxna och samtyckande (faktiskt även en del liberaler!), är de ”emot kärleken”? Är de ”emot friheten”? Och de som bara vill förbjuda sex mellan syskon av olika kön, är de ”emot jämlikheten?”

  Visst finns det verklig homofobi. Men det finns också verklig idioti av annat slag – i alla läger. Nu tycker jag det är dags, inte minst för kyrkan, att skärpa sej. Också rent intellektuellt.

 2. Enligt vetenskapen är kolet allmänt förekommande i naturen; eller var det rentav ett grundämne?
  Kolet brinner bra, lite liksom otuktad arvssynd, säll den som låter sig ryckas ur branden för att förnykolas(få bli diamant och pånyttfödd efter SkriftenJah Ordet) hos Jesus Kristus som ger den rätt tron och läran och som genom den Helige Ande sagt vad som komma skall++++
  Sola Fide+ Sola Scriptura+ Sola Grazia+;;;Tron allena, Skriften allena och och Nåden allena i Lydnad för Herren Jesus enligt apostlarnas bokstavliga ord.
  Dock vet jag inte om murket träkol brinner lika bra som förhärdat stenkol. Men Guds dag skall pröva vart land och var kyrka och var enskild på Den Dag om vilken redan sades till Job att du skall inte så ivrigt vänta på den dag när folken skall flyttas från sin plats.
  Jag väntar dock med största iver på den dagen ty efter mitt enkla förnuft har det redan gått för långt. Se till dina bröder efter köttet, dem som du Jesus älskar på grund av fäderna, please+++så att allt kommer igång???+
  Skall du väl finna tro ens hos mig Jesus när du kommer skriver en arg och bävande ulrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.