Equal love?

Vi blev häromveckan beskyllda för att ha ”roffat åt oss” en positivt laddad term (klassisk kristendom).

Nu undrar jag om inte ngn annan grupp i såfall har gjort sig skyldig till samma sak.

 

Den nya könsneutrala äktenskapslagen marknadsförs nu under rubriken ”jämlik äktenskapslag”.

Som om vi andra skulle motsätta oss jämlikhet!!

Det är skillnad på egalitet (jämlikhet) och uniformitet (likhet, eller kanske likformighet).

 

Henrik


1 tanke kring ”Equal love?

  1. Äktenskapslagen blir väl inte jämlik förrän även vuxna syskon får gifta sej med varandra (redan tillåtet i Sverige på dispens om man är halvsyskon, men inte kan vi väl ha rashygieniska äktenskapsrestriktioner 70 år efter nazismen? ;). Och inte förrän polyamorösa får gifta sej med fler än en på en gång (successiv polygami har vi ju redan).

    Det är faktiskt märkligt hur människor som själva drar sina gränser (lyckligtvis!) tar munnen full gentemot dem som drar gränserna lite annorlunda. T.ex. så är heterosexuell helsyskonsex helförbjudet i Sverige, däremot inte homosexuell (av fortplantningsskäl får man förmoda). Nå, de som av rättviseskäl idag vill förbjuda homosexuell syskonsex även mellan vuxna och samtyckande (faktiskt även en del liberaler!), är de ”emot kärleken”? Är de ”emot friheten”? Och de som bara vill förbjuda sex mellan syskon av olika kön, är de ”emot jämlikheten?”

    Visst finns det verklig homofobi. Men det finns också verklig idioti av annat slag – i alla läger. Nu tycker jag det är dags, inte minst för kyrkan, att skärpa sej. Också rent intellektuellt.

Kommentarer inaktiverade.