Blow the wind!

 

Det finns en gammal inspelning av den kända sångerskan Kathleen Ferrier, där hon sjunger en kärlekssång. Jag minns sången från min barndom, den spelades ofta i radion och jag lyssnade redan som barn till klassisk musik.

Sången handlar om en engelsk kvinna, som väntar på sin älskade och hoppas att sydliga vindar skall föra hennes älskade till henne.

Jag har dessa dagar intensivt väntat på en annan vind. På Honom, som i Bibeln heter Ruach, och pneuma. Anden, den Helige Ande.

Den vinden tänker jag på och ber om när jag hör orden ”blow bonnie breeze, my lover to me”. Den Helige Andes vind, Pingstens vind och eld, Han som skall förhärliga Kristus och påminna om allt vad Han har sagt.

Blow the wind southerly, southerly, southerly,
Blow the wind south o’er the bonny blue sea;
Blow the wind southerly, southerly, southerly,
Blow bonnie breeze, my lover to me.

They told me last night there were ships in the offing,
And I hurried down to the deep rolling sea;
But my eye could not see it wherever might be it,
The barque that is bearing my lover to me.

Blow the wind southerly, southerly, southerly,
Blow bonnie breeze o’er the bonny blue sea;
Blow the wind southerly, southerly, southerly,
Blow bonnie breeze, and bring him to me.

Oh, is it not sweet to hear the breeze singing,
As lightly it comes o’er the deep rolling sea?
But sweeter and dearer by far when ’tis bringing,
The barque of my true love in safety to me.

Henrik

2 tankar på “Blow the wind!”

 1. ”Att bygga en bro,
  över klyftan i själen
  är icke rådligt”
  (… det är att söka jordisk frid, som inte håller i evighet¤¤¤+)
  Låt Gudi Ords Nåd
  Vara nyckeln till Friden
  Då har man Det Gott+++¤

  Det var avbönen för första Dikten i Destillat 112: tnuv

 2. Om du längtar så som du sade så är det så här:
  Du har genom din Kristna Bekännelse sagt Amen till den Heliga Skrift och den Heliga Skrift berättar ju om Kristus,den Smorde, och om man läser i Bön om Helig Ande så förhärligar den JesusKristus på många olika insiktsvis så att var och en kan förstå det som den behöver veta om Jesus och Hans vilja och om Guds Löften genom och i HONOM.
  Vi har ju nästan 1900 års spår i världshistorien sedan Uppenbarelseboken skrevs av Hur Guds Oföränderliga men ändock Levande Ord gått i fullbordan; då och nu. Upp 22: 17 och framåt…Och Anden och Bruden säger Kom. Och den som hör det han säger KOM. Och den som törstar skall komma, och den som vill får ta av livets vatten oförskyllt som gåva (=för intet)
  För jag vittnar för var och en som hör profetians ord i denna bok((Uppenbarelseboken ((och den Heliga Skrift GT som var klangbottnen för Johannes den dagen på Herrens dag förrän han kom riktigt i Anden och såg sin Herre som sagt att: ”jag har ännu mycket att säga eder”=apostlarnas Lära i NT)))
  Om någon lägger något till dem, så skall Gud på honom lägga de plågor som är skrivna i denna Bok.(=?+Upp¤(Biblia eller den Heliga Skrift.)
  Och om någon tar bort något från orden i denna profetians bok så skall Gud ta bort hans del från Livets Bok och från den Heliga Staden och från det som är skrivet i denna bok.
  Han som vittnar detta säger: Ja, jag kommer snart.Amen. Ja, kom, Herre Jesus. Vår Herres Jesu Kristi Nåd vare med er alla. Amen. (Reformationsbibeln).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.