Black Friday

Black Friday, en svart fredag, kan man verkligen kalla denna dag.

Tre personer döms till böter för diskriminering. Människor som bara har velat ordna andliga möten har blivit dömda! Man tror ju inte att detta är sant. Varför skulle någon Pirkko Ojala frivilligt dra bekymmer över sig, eller Ari Norro – nog har han andra platser där han får predika. Och den stackars kaplanen, som är en snäll människa men som inte inom rimlig tid hann reda ut sina tankar och sina känslor, han skall nu dömas som brottsling!
Domen bör absolut överklagas.

Jag tycker nog att kyrkan nu har bottennapp. Hur skulle världsliga myndigheter ge tolkningsföreträde åt sådant som man tycker skulle vara självklart, när kyrkans egna ledare så tydligt väljer att förfölja dem som har kyrkans traditionella syn.

Idag nås man ännu av nyhetsbeskedet att SLEY och SLEF sannolikt kommer att drabbas av nedskärningar och bortfall av understöd. Det är att hoppas att Gemensamma kyrkofullmäktige inser att de inte besluter om sina egna pengar. Deras beslut gäller det som församlingsbor vill satsa på. Kollekterna och det frivilliga missionsunderstödet talar ett annat språk. Det är alldeles klart att inte minst SLEY, men också SLEF, har ett starkt stöd i Helsingfors.

Nu är det nog tid för bättring, och med det menas vänd om! Denna kurs leder till undergång.

Den tar bort glädjen att tillhöra den kyrka man älskar. Det handlar inte om nödvändigheter. Det handlar enligt min mening ofta om provokation (situationer som lätt hade kunnat undvikas), och om detta: då gjorde han dem till viljes och bjöd, att han… I detta fall handlar det enligt min mening nog också om att tillfredsställa media, och genom dem den allmänna opinionen.

Men man får inte låta sig provoceras av det som är orätt.

Fader förlåt dem… försöker jag skriva. Hoppas bara att alla dessa som medverkat till att hela kyrkan bara blivit dom, rättegång, böter, straff, anmärkning, varning, avhållan från tjänst, förlust av prästämbetet, skulle börja vara HERDAR. Det är ju det de skulle vara.

Inte kom någon Ari Norro till Hyvinge för att käbbla om kvinnliga präster. Han kom för att predika Guds Ord.

Jag hoppas att alla som bedömer de nya frågor som väntar bakom hörnet, låter sig övertygas om att det inte går att lita på moderata röster. Läs protokoll från 1980-talet, läs körreglerna, läs ”vikten av enhet och sammanhållning”. Sker detta genom att inför hot om att mista sin hemortsrätt ändra åsikt mot sin fasta övertygelse?

Om någon har något att säga, säg det då genom att vägleda i Guds Ord.

Henrik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.