Sanaton huokaus (2. Moos. 14:15)

Herra sanoi Moosekselle: Miksi sinä huudat minua avuksi?”

2. Moos. 14:15

Kristittynä ei tule pitää yhtä vähäisenä kuin turkkilaista, pakanaa tai jumalatonta ihmistä. Jumalalle hän on heitä kallisarvoisempi, ja hänen rukouksensa on suuri ja kaikkivoiva, sillä hänet on pyhitetty Kristuksen verellä ja voideltu Jumalan Hengellä. Hänen harras rukouksensa, erityisesti hänen sydämensä sanaton huokaus, on Jumalan korvissa sietämättömän kova huuto, joka hänen on pakko kuulla. Kysyihän hän Moosekseltakin: ”Miksi sinä huudat minua avuksi?”, vaikka Mooses ei huoleltaan ja peloltaan pystynyt edes kuiskaamaan, niin suuressa hädässä hän oli. Tämä sydämen huokaus avasi Punaisen meren, kuivasi sen, johti Israelin lapset sen poikki ja hukutti faraon sinne kaikkine sotureineen. Tämän kaiken ja vielä paljon enemmän voi tehdä ja tekee oikea hengellinen huokaus (ja rukous).

Martti Luther


3 tankar på “Sanaton huokaus (2. Moos. 14:15)”

 1. Ja, varför ropar också den döda trons bekännare och gör sig stora med hur folkviljans gud hjälper???+ De har ju en gång fått Sanne Guds och Jesu Nåd i Dopet Skriften och Konfirmationen och ändå inte principiellt blivit skriften lydiga så att de med oss usla maskar och vandringsmän skulle säga: Fader, förlåt mig jag har syndat mot Himmelen och inför dig+
  Herren säger på ett ställe ungefär så här: ”om än jag skreve Lagar i tiotusental för er Israels barn så skulle ni inte hålla dem”
  Med fruktan och med vilja till att befästa fromhetens lagar i lära liv och leverne läser jag själv ordet: HUR Kan du ens föra mitt förbund på tal du som kastar mina Ord bakom din rygg.. (och köpslår din sinnlighet till fromma)????????????????
  Och jag svarar: Jag för Guds förbund på tal för att du själv genom den Helige Ande tröstat mig och vittnat att synderna är förlåtna och sagt ”väl är din kraft svag men du har inte förnekat mitt Namn.” P.S. Namnet Jesus bleknar aldrig fast det ofta brukats fel++++!

 2. Härligt att höra om Guds väldiga gärningar i forna dar!!!
  Härligt att veta att de betrycktas suckar inte föraktas av Herren!!!
  Härligt att veta om vardagsundren för att många skall tro!!!
  Ännu spritter orden av glädje som stim av flygfiskar men om dendagligajulpåskpingsten skuggas av dåraktighet så är det bra med lite ångestpietism.
  Luther sade också att Gud är som en Husfader som har nyckeln till vinförrådet: först låter han barnen dricka så mycket det vill men när det bär av mot köttslighet eller vanvördighet i glädjeruset(vilket Job var rädd för med sina barn) så tar han till nyckeln och låser in vinet för en tid och tuktar dem med käppen.
  Hoppas våra suckar för felk och andra samfund sku tillåtas bära frukt åt Lagen vilken Jesus är i fullbordan och som tillräknas oss som nu inte är på suckohumör.
  Han fullbordade Lagen förlät oss och gav oss Nya Testamentets Skrifter och det är där som ni kvarvarande hjältar i Felk får ta stötarna. Härda ut och sucka på och vet att när Du är som mest bedrövad får andra barn till Herren här på Jorden fröjdas både i välfärd men också i Lidandet. Om Hemmet en sång jag vill sjunga, min eviga boning är där,bland alla Guds helgon och under j-g vilar från jordens besvär!!!+¤

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.